top of page

TOEPASSING VAN EHEALTH GEBASEERD OP DE EXPERIENCE SAMPLING METHODE


Breng technologie voor het testen van patiëntervaringen naar de huisartsgeneeskunde: haalbaarheid, bruikbaarheid en geleerde lessen.

Huisartsen willen samen met de patiënt beter begrijpen wat het probleem is m.b.t. hun klachten en hoe de impact is op het dagelijks functioneren zodat patiënten hun regie hierover terugkrijgen. Dit lukt niet altijd met gesprekken of vragenlijsten. eHealth toepassingen gebaseerd op de Experience Sampling Methode (ESM) bieden mogelijk uitkomst.


Bij ESM worden gedachten, gevoelens, ervaringen en gedrag gemeten op verschillende en willekeurige momenten in de alledaagse context waardoor je meer grip krijgt op wat er gebeurt.


Op 1 december 2021 heeft LIME projectmedewerker Naomi Daniels haar proefschrift hierover verdedigd. In dit proefschrift ligt de nadruk op hoe je deze meetmethode in de praktijk kunt toepassen. Dit is samen met praktijkondersteuners en patiënten verbeterd en in kaart gebracht. Resultaten laten zien dat innovatie binnen bestaande werkprocessen niet eenvoudig is. Tot nu toe ligt bij gebruik van eHealth de nadruk te veel op de apparaatjes zelf en niet op hoe mensen deze goed kunnen gebruiken in de dagelijkse praktijk. Dit proefschrift biedt waardevolle inzichten in hoe je dit samen aanpakt.


Meer hierover weten? Neem contact met ons op: info@limeconnect.nl

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page